Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu
491 Postów
Dobrochna AS
(lady_dosia)
Wyjadacz
dzień dobry

Marta to się narobiło mam nadzieje, że stłuczka drobna, a przede wszystkim córeczce życzę dużoooo zdrówka

Jeśli chodzi o szybkie sałątki to ja uwielbiam taką;
makaron (świderki) ugotować na lekko twardo, dodać 2 puszki tuńczyka, 2-3 ząbki czosnku sprasowane, sdól, pieprz oraz przyprawa maggi - 6-7 łyzek. Wymieszać i dodać majonez. Pychaaa i robi się 3 sekundy

Rh plus - obejrzałam stronki, fajne są te zdjęcia
A o jakiej stronie myślałeś?

miłego dnia u nas właśnie wyszło piękne słoneczko
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-1  
Odpowiedz   Cytuj
1549 Postów

(aga31)
Maniak
lady_dosia,taka z tunczykiem to ja lubie Ale ja daje jeszcze ogorka. Tego tutejszego slodko octowego Bo lubie wyrazniejszy smak
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-2  
Odpowiedz   Cytuj
527 Postów
6666 6666
(6666)
Wyjadacz
kochani juz wszystkie przepisy od was zapisałam w mojej księdze hehe dziekuje
Zgłoś wpis
Oceń wpis:7  
Odpowiedz   Cytuj
491 Postów
Dobrochna AS
(lady_dosia)
Wyjadacz
Aga31 - to następnym razem dodam na spróbowanie, zobaczymy jak wyjdzie
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
158 Postów
Genowefa Pigwa
(GenowefaPi)
Stały Bywalec
Witam serdecznie wszystkie Panie. Jestem tu nowa. W Norwegii mieszkam krótko nawet nie jestem jeszcze tu legalnie dopiero jestem w trakcie załatwiania. (Na szczęście ubezpieczenie mam na dwa miesiące załatwiłam z Polski) Jestem w 21 tyg ciąży. Mój mąż tylko pracuję nie ma za dużych zarobków. Nie mam tu lekarza Nie mamy mieszkania swojego jeszcze .. mieszkamy z czterema osobami... Myślałam, że tu jakoś będzie nam lepiej, a jest strasznie nie wiem co robić musimy znaleźć mieszkanie co nie jest proste, bo to kosztuję.. jesteśmy tu sami zdani tylko na siebie.. z językiem mam problem, mąż zna tylko angielski.....
nie wiemy co robić czy mamy prawo do jakiejś małej pomocy tutaj z mieszkaniem czy możemy liczyć na początku na jakąś pomoc ?? Naprawdę nie mamy za ciekawej sytuacji....
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
265 Postów

(spóźnieni3)
Stały Bywalec
oOo dziękuję marzenie za przepis ja też robię dwie sałatki na szybko:

1 z makaronem z zupki chińskiej
kilka ogórków kiszonych albo w occie
jeden makaron z zupki chińskiej drobno pokruszyć
szyneczka pokroić
kukurydza z puszki
i majonezu tak sporo żeby zupka nasiąkła
składników nie wiem dokładnie ile ja robię tak na oko i potem próbuję ale jest szybka

2 z tuńczykiem
puszka tuńczyka w oleju lekko odlać olej ale nie do sucha
puszka czerwonej fasoli
puszka groszku zielonego
puszka kukurydzy
i tyle

kiedyś miałam przepis na gyrosa sałatkę ale gdzieś zgubiłam...
Zgłoś wpis
Oceń wpis:5  
Odpowiedz   Cytuj
875 Postów
Daria C
(daris)
Maniak
Witam dziewczeta a przy okazji Anne90
U mnie dzisiaj pogoda koszmarna
Mgla,wszedzie pelno wody,szaro,brudno buuuuuuuuu ja chce slonce!
Jedziemy dzisiaj do UDI nareszcie-ciekawe z czym oni tam mi wyskocza,idiotyczne jest to zalatwianie tego wszystkiego przez ta strone-kiedys bylo lepiej...
Anna90 serdecznie Tobie wspolczuje.
Wielu z nas tu na forum przechodzilo przez to samo napewno tylko nie kazdy mial odwage sie do tego przyznac..na poczatku jest ciezko i kto nie da sobie rady SAM to niestety ale wraca tam skad przyjechal-smutne ale...
Nasze wsparcie forumowe masz ale to problemu nie rozwiaze jak wiesz
Ehh my polacy,biedny narod-taka polityka u nas ze po obczyznie sie blakac musimy..
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
31 Postów

(matyna)
Nowicjusz
anna witam wiec tak zycze ci powodzenia ale pamietaj licz tylko na siebie.niemacie mieszkania maz ma slaba prace mieszkacie z 4 osobami nikt wam nie pomoze tutaj panstwo pomaga ale beduinom co wyzeraja z panstwa kase oni to maja dobrze wielcy uciekinierzy niemasz za wesoelj atmosfery wiec ja na twoim mijescu wracalabm do polski bo jak twoja sytuacja sie nie poprawi to doczepia sie do ciebie ze niemasz warunkow dla dziecka nawet lekarza niemasz co musisz byc ciagle pod opieka poloznej a tyle sie czyta o tym bernevet ale glowa do gory i zycze powodzenia ps.ten twoj powienien cie tu sciagnac dopiero wtedy jakby mial miekszanie legalny pobyt i lepsza prace
Zgłoś wpis
Oceń wpis:6  
Odpowiedz   Cytuj
491 Postów
Dobrochna AS
(lady_dosia)
Wyjadacz
Daris - to przyjezdzaj do nas słoneczko, błekitniusie niebo ) jupii , troszke tylko blotka, ale co tam, kalosz sobie z nim radzi

Ja dzisiaj chce podjechac do helse zobaczyc ile moja klusia wazy teraz, ale przede wszystkim, zeby za tydzien porownac ile mi przybrała, bo od 3 dni cos slabo mi je
Maks 10 minut na cycu, potem wypluwa, krztusi sie i bardzo ulewa, odbijam ja ale nie chce wiecej jesc i wole sprawdzic ile w tydzien mi przybierze.

Witakj Anna90 - przede wszystkim nie załamujcie - trzeba wierzyc, ze sie wszystko ulozy. Tak jak napisała Daris masz nasze wsparcie, ale to problemów nie rozwiąże.
jeśli chodzi o lekarza - to ja chodziłam do położnej i robiłam badania nie mając jeszcze nr personalnego , a na poczatku nawet zgody na pobyt. I nigdy za nic nie musiałam płacić.
A skad jesteś? W sensie tu w Norwegii?
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
796 Postów
Marzena N
(marzenie)
Wyjadacz
witam nowa mamusie Anna90 rzeczywiście nieciekawa macie sytuacje z mieszkaniem jest problem na poczatku i na pewno trzeba miec wieksza sumke koron żeby dac sobie rade i na prawde duzo szczescia żeby znalesc w miare dobra prace i jakies lokum co do pomocy jakiejs np dopłaty do mieszkania tutaj to nie mam pojecia jak wyglada i chyba musielibyscie przedstawic Wasza sytuacje w odpowiedniej placówce i wydaje mi sie że jakąs pomoc otrzymacie, jeszcze teraz gdy ty jestez w ciązytrzymam za Was mocno kciuki
Zgłoś wpis
Oceń wpis:4  
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok